Un Google Chrome mai rapid

Browser-ul Google Chrome este favoritul meu pentru ca este usor de folosit, se poate instala pe toate device-urile si pot sincroniza bookmark-urile, tab-urile si istoricul. Cu toate acestea, cateodata, ajunge sa consume foarte multa memorie, sa se miste greu si ma face uneori sa incerc Mozilla Firefox sau chiar Opera (nici chiar asa :D)!

Solutia pentru aceste probleme este instalarea cel putin a extensiilor:

1. uBlock Origin – este o alternativa mai usoara la propriu si la figurat a binecunoscutului AdBlock. Nici nu-mi amintesc cum arata un site de stiri din Romania fara reclame! Ar fi mult mai misto daca m-ar scapa si de stirile ale caror titluri incep cu „N-o sa-ti vina sa crezi”, „Click Aici” si tot felul de alte ghicitori! Sa nu mai zic de trimiteri la alte tabloide obscure…

2. The Great Suspender – rolul acestei extensii este de a bloca tab-urile ce raman deschise mai mult timp fara a fi folosite. Practic tine activ doar ceea ce te intereseaza si reduce consumul de memorie si utilizarea procesorului (javascript ce ruleaza aiurea sau refresh-uri automate).

Happy browsing!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.